facebook vimeo
Guru Shoots

Fotografi Cameramani

Dotare tehnică

Filmările se realizează cu camera video Panasonic AJ-CX350.
Este un aparat profesional, de inaltă performanţă, lansat în primavara anului 2019. Camera a fost achiziţionată in iunie 2019.

Caracteristici generale:

 • Lansat in primavara anului 2019 - achizitionat iunie 2019
 • Camera Panasonic AG-CX350 4K este conceputa pentru ceea ce Panasonic denumeste fuziunea intre comunicatie si broadcasting, intre creativitate si conectivitate. O camera compacta profesionala UHD 4K, dotata cu functii pe care v-ati astepta sa le gasiti intr-o camera video de dimensiuni mari. Videocamera este avangarda noii serii CX a Panasonic si are un senzor de tip 1" pentru inregistrarea imaginilor compatibile HDR, pe 10 biti, pe sloturi duale SD, in formate de pana la UHD 4K fiind disponibile si variantele FHD / SD pentru integrarea cu proiectele vechi sau cu workflow-ul existent pe locatie. Accepta streaming live cu ajutorul tehnologiei RTMP / RTSP sau prin intermediul suportului NDI | HX IP. AG-CX350 dispune un senzor de 1" MOS pe inregistrarea in rezolutie UHD (3840 x 2160), in format MOV, utilizand o varietate de rate de date, inclusiv 400 Mb/s, precum si in HEVC cu o viteza de pana la 200 Mb/s. Camera poate inregistra, de asemenea, FHD in MOV, precum si HD/SD in format AVCHD pentru productii mai putin pretentioase. Puteti alege din opt setari gamma diferite, inclusiv HLG, care ofera o iesire HDR in camera. De asemenea, dispune de o capacitate variabila de frame rates de la 1 la 60 fps in UHD si de la 1 la 120 fps in HD. Inregistrarea se face pe sloturi duble pentru carduri SD, care asigura inregistrarea simultana, Relay si Background. Integrat in camera este un obiectiv cu zoom optic de 20x si cu zoom inteligent de 32x. Obiectivul are o stabilizare a imaginii in 5 axe si trei inele discrete de control, cate unul pentru focalizare, iris si zoom. Camera are un OLED EVF si un monitor LCD de 3,2" cu touchscreen si are un microfon stereo incorporat si doi conectori audio XLR. Alti conectori includ atat iesirile 3G-SDI si HDMI (HDMI suporta UHD), timecode in/out, cat si USB 3.0, USB 2.0 si un port Ethernet pentru conectarea la o retea sau streaming prin cablu. Un adaptor wireless USB optional va permite sa emiteti wireless.
  - Text preluat de la www.WestBuy.ro

Nikon Aparatul foto Nikon D800E.
Anul 2012 inseamna introducerea filmarilor de pe DSLR. Considderate ultimele "fitze" filmarile de pe DSLR nu sunt nici pe departe un moft. Se utilizeaza in realizare de clipuri video, filmari speciale posibile, in special, datorita gamei variate de obiective.
Specificatii tehnice preluate de pe site-ul oficial Nikon www.nikon.ro
Senzor CMOS in format FX (cadru complet) de 36,3 megapixeli cu raport ridicat semnal-zgomot, interval dinamic mare si inregistrare pe 12 canale. Dispune de un filtru low-pass optic caruia i-au fost eliminate proprietatile anticrenelare.

Acest echipament este folosit numai la filmarile High Definition.

Microfon Rode pentru DSLR - directional cu suport elastic impotriva zgomotului si sistem impotriva vantului. Asigura un sunet impecabil atunci cand se filmeaza cu DSLR-ul.
Captarea unidirectionala a sunetului il face ideal pentru interviuri, conferinte de presa, etc...

 • ISO 100–6400: extensibil pana la 25.600 (echivalent) si pana la ISO 50 (echivalent).
 • Fotografiere consecutiva de 4 fps in format FX/mod decupare 5: 4. 5 fps in mod decupare 1,2x/DX.
 • D-Movie cu zona multipla inregistreaza Full HD (1080p) in format FX si DX in 30p, 25p si 24p. Timp maxim de inregistrare aprox. 29 minute 59 secunde. Ofera iesire HDMI necomprimata catre dispozitive externe si control audio de fidelitate ridicata.
 • Sistem de focalizare automata in 51 de puncte Multi-CAM3500FX: setarea a 9, 21 sau 51 de puncte de acoperire, ce pot fi selectate sau configurate individual. Sensibilitatea poate fi scazuta pana la -2 EV (ISO 100, 20°C/68°F).
 • Motorul de procesare a imaginii EXPEED 3 cu conversie A/D de 14 biti si procesare a imaginii de 16 biti pentru o gradatie superba a tonurilor.
 • Monitor LCD de 8 cm (3,2 inci), cu 921.000 puncte cu control automat al luminozitatii, strat anti-reflexii si interval extins de reproducere a culorii.
 • Masurare expunere prin matrice culoare 3D III: Senzor AF AE de 91.000 pixeli cu sistem de recunoastere a fetei.
 • Acoperire 100% a vizorului si trei moduri de decupare: 5:4, 1,2x si format DX cu mascarea vizorului.
 • Mod fotografiere silentioasa: perfect pentru fotografierea discreta, sunetul de intoarcere a oglinzii aparatului foto este redus semnificativ.
 • Unitate declansator durabila si extrem de eficienta: o evaluare standard de 200.000 de cicluri, cu un timp de expunere maxim de 1/8000 sec si sincronizare a blitului de pana la 1/250 sec.
 • Suport stocare: Sloturi pentru carduri CF si SD.
 • Speedlight i-TTL incorporat: GN / numar ghid cu acoperire obiectiv de aprox. 12,24 mm.
 • Corp durabil din aliaj de magneziu: rezistent la umezeala si praf.
 • Suport LAN fara fir si Ethernet prin emitator fara fir WT-4 option

 

Obiective: Acest echipament este folosit numai la filmarile High Definition.

 • Sigma 70-200mm f/2.8 APO EX DG OS este un obiectiv din gama profesionala. Sistemul de stabililizare (Optical Stabilization) va permite sa fotografiati cu timpi mai lungi cu pana la patru trepte decat in mod normal, iar calitatea optica de invidiat si multiplele tratamente antireflex, alaturi de diafragma de f/2.8 fac obiectivul Sigma 70-200mm f/2.8 APO EX DG OS ideal pentru portrete, sport si alte genuri unde se doreste o buna separare a subiectului de fundal sau sunt necesari timpi scurti de expunere.
 • Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di USD dotat cu motor de focalizare USD rapid si precis, stabilizare optica performanta, constructie optica cu elemente de calitate inalta, rezistent la umezeala si dimensiuni reduse.
 • Sigma 12-24mm F4.5-5.6 EX DG ASPHERICAL HSM, un zoom de tip ultra wide. Unghiul mare de cuprindere oferit il recomanda pentru cadrele largi, peisaj, foto de grup, arhitectura etc. Facand parte din seria EX, ofera o calitate exceptionala a imaginii datorita lentilelor ce beneficiaza de multiple tratamente, un focus rapid si precis si o constructie solida si robusta.
 • Teleobiectiv Sigma APO 150-500mm F5-6.3 DG OS HSM pt montura Nikon, cu stabilizare de imagine, ideal pentru fotografii de sport, wild life sau alte aplicatii care necesita fotografierea unor subiecti aflati la distanta mare.
 • Nikon 50mm f/1.8 AF-S - Un obiectiv perfect pentru portret si evenimente in spatii cu lumina foarte redusa. Plaja generoasa de diafragme permite obtinerea celor mai bune rezultate atunci cand se doreste "jonglarea" cu profunzimea de camp.
 • Sigma 8 mm f/3.5 EX DG Circular Fisheye - Nikon AF-D FX
 • Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD pentru Nikon

obiective

Nikon D800


Prezentare Nikon D800


Clip regizat realizat cu Nikon D800

Dedolight Ledzilla Mini Dlob 2 BI-Colora - lampa led bicolora este o lampa video foarte compacta si puternica.
Lampa foloseste doua LED-uri de 10W, cu un consum extrem de scazut, permitandu-va astfel sa filmati perioade de timp mult mai lungi. Permite utilizarea unei temperaturi de culoare de la 2800K pana la 6500K.
De asemenea, lampa dispune de un sistem de zoom, permitand concentrarea fasciculului luminos sau dispersarea acestuia pe o suprafata mai mare.

Panouri LED cu telecomandă

softbox Doua softboxuri cu lumina alba 5.500 grade Kelvin (cate 5 becuri fluorescente - cu comanda separata) - genereaza o lumina difuza care estompeaza umbrele, ridurile, cearcanele. Acest gen de lumina se foloseste in sudiourile profesionale si la filmarile de pe teren acolo unde situatia impune acest lucru.
Aceste echipamente sunt folosite numai la filmarile High Definition.
Pentru o utilizare eficienta, acestea pot fi stinse / aprinse din telecomanda.

 

Trei reflectoare CTR cu voleţi. şi plasă de sârmă, stative şi husă pentru stative. Sursa de lumină o constituie becurile cu halogen de 200-800 W, unul dintre acestea fiind dotat cu variator de intensitate.
Reflectoarele au unghiul de emisie variabil, 38 - 62 grade, permiţând iluminarea cu fascicul concentrat şi, când este cazul, cu lumină difuză. Temperatura de culoare este 32.00 grade Kelvin.
Sativele permit orientarea intre 35 şi 180 grade, iar conurile luminoase au unghiurile de 38-62 grade.
Puterea de iluminare a unui singur reflector este, in modul spot, de 6.500 lux la 3 metri iar în modul de difuzie de 1.400 lux la 3 metri.
Reflectoarele sunt utilizate când este necesar în spaţii cu o iluminare necorespunzătoare ori pentru a obţine anumite rezultate.
Este mai puţin recomandată utilizarea acestora la petrecerile din restaurante întrucât incomodează invitaţii. Dacă este totuşi necesară utilizarea în restaurant, se vor utiliza voleţii, adică acele aripioare care limitează iluminarea doar pentru spaţiul vizat, ferind invitaţii de la mese de lumina deranjantă.
Aceste echipamente sunt folosite numai la filmarile High Definition.

Blenda kit 5 in 1. Diametru 1,1 m. Set-ul este compus din o buc blenda de difuzie (soft) care dispune de o husa cu 4 suprafete diferite, respectiv: gold, silver, neagra si alba, husa care poate fi imbracata peste blenda soft, devenind astfel, dupa caz, blenda gold, blenda silver etc.
Blenda este utilizata pentru a reflecta lumina solara spre subiect. Se obtine astfel estomparea umbrelor lasate de orbitele oculare, nas, barbie, etc... Se poate alege reflectarea luminii solare directe ori a luminii provenite din reflexia atmosferica, desigur cu compensarea cromatica necesara. Blenda se poate utiliza si la interior pentru a reflecta lumina din sursele artificiale (reflectoare). Partea de difuzie este de un real ajutor cand se doreste o iluminare soft a subiectului.
Acest echipament este folosit numai la filmarile High Definition.

Facultativ, va dam si o lamurire asupra notiunii de temperatura de culoare.
Ne-am obisnuit sa spunem "lumina calda", "lumina rece". Spunem asta datorita senzatiilor pe care le incercam. Becurile clasice creaza atmosfera mai calda, prietenoasa, intima pe cand neoanele cu "lumina rece" dau asa o atmosfera de raceala neprimitoare, ca in gara CFR cand astepti trenul care intarzie.
In realitate, lumina rece este calda si cea calda este rece.
Ca sa pricepeti de ce spun asta, luati cu clestele un cui si puneti-l pe flacara de la aragaz. Cuiul capata o nuanta visinie si, pe masura ce devine incandescent si emite lumina devine rosu, galben si tinde sa mearga spre alb. In concluzie, cand e mai rece, cuiul e mai rosiatic iar cand e mai cald bate spre galben-alb. Cand cuiul emitelumina ca becul din lustra atunci el are 3.200 grade kelvin. Daca nu s-ar topi si ar ajunge la 4.400 ar emite o lumina ca cea solara din miezul zilei iar daca ar ajunge la 5.600 ar fi ca neonul.
Fizicienii nu au luat insa cuiul ca referinta in stabilirea temperaturilor de culoare ci au luat ca referinta radiatorul inertial adica un corp fizic ipotetic, considerat de un negru perfect cu anumite proprietati fizice. Incalzirea lui la 3.200 k genereaza lumina de bec, la 4.400 lumina solara si la 5.600 lumina ca de neoane.
Rememoram: un corp mai rece da lumina rosiatica iar, pe masura ce se incalzeste, se duce spre albastru.
Mai dam un mic exemplu: Ce culoare are lumina de la sudura electrica ? Albastru spre alb, stim bine, insa temperatura este atat de mare incat apar si razele ultraviolete care se fac raspunzatoare de usturimile la nivelul ochilor si a fetei la persoanele care priesc sudorul la lucru fara echipament de protectie.

Colorimetru

DataColor Spyder5 PRO se adreseaza designerilor si fotografilor profesionisti, pentru care precizia culorilor afisate pe monitor este esentiala.
Colorimetrul Spyder5 calibreaza monitoarele la standarde unitare, astfel incat veti putea lucra pe mai multe calculatoare.
Sistemul optic bazat pe 7 senzori ofera rezultate remarcabile: culorile vor fi redate precis, nuantele de gri vor fi consistente, detaliile din umbre si din zonele supraexpuse vor fi protezate, iar tonurile pielii vor fi redate natural.
- Calibreaza laptopuri si monitoare desktop
- Calibrarea initiala dureaza 5 minute
- Sistem optic bazat pe 7 senzori
- 16 optiuni de calibrare
- 3 setari de lumina ambientala
- Evaluare "Before and After"

Fundaluri

Fundaluri de tip blenda. Sunt fundaluri de panza cu dimensiunea de 2 x 1,5 metri Stau perfect intinse pe un cadru de otel si se strang rapid pentru a fi transportate in husele proprii.
Sunt utilizate pentru Croma Key - un efect care permite inlocuirea culorii din spatele subiectului cu orice imagine statica ori dinamica dorita.
Sunt de un real folos atat fotografilor cat si videografilor.
Au o utilitate deosebita atunci cand se doreste realizarea de generice, clipuri, interviuri, etc. iar mediul ambiant nu ofera un cadru adecvat.
Acest echipament este folosit numai la filmarile High Definition.

Fundaluri de tip perdea. Sunt dundaluri (alb, negru, gri) care se instaleaza pe o bara de maxim 4 metri sustinuta de stative. Sunt utilizate, in general, pentru realizarea unor generice sau sedinte foto atunci cand se doreste acest lucru sau cand nu avem la dispozitie un cadru natural favorabil ori cand conditiile meteo nu ne permit mai mult decat am dori.

 

Edelkrone Wing Pro este un slider destinat filmărilor descriptive și de ilustrare a acțiunii oferind imaginilor o dinamică elegantă, controlată plăcută privirii.

 

GlideTrack
Glidetrack este o şină de un metru pe care culisează lin o patină. Pe această patină este instalat un cap fluid de trepied şi camera video.
Imaginile realizate prin culisări, pivotări, etc. sunt absolut fantastice şi dau filmului, o amprentă unică specifică producţiilor cinematografice.
Acest echipament este folosit numai la filmarile High Definition.


Steadicam

Flowpod

Aceste accesorii sunt folosite la filmarile Standard si High Definition.


Trepied Manfrotto. Este un trepied utilizat în televiziuni pentru filmări de reportaje, ştiri, filme documentare, etc. Înălţimea trepiedului permite filmarea spectacolelor în cele mai bune condiţii datorită înălţimii punctului de staţie de aproape doi metri. Capul fluid permite panoramari line chiar şi din transfocare pe toate axele.
Kitul compus din capul fluid Manfrotto 504HD impreuna cu picioarele de trepied video heavy duty AT 7402 oferă o zistenţă foarte bună la forţele de torsionare şi forfecare.


monopodManfrotto MVM500A - monopied video hibrid. Este foarte robust ce ofera o stabilitate sporita, multumita suportului special.
Monopiedul poate sustine greutati de pana la 5kg la o inaltime maxima de 2m. De asemenea, acesta dispune de un cap cu miscare fluida, detasabil, ideal pentru orice fel de filmare.
Este extrem de util in locuri stramte unde se doreste stabilizarea camerei fara a deranja pe cei din jur cu un trepied voluminos.
Monopodul ajuta foarte mult si la filmarea din plonje, de la inaltime, aprox 3-4 metri evitand astfel nefericita colectie de spinari, cefe, omoplati care poate fi realizata in timpul dansului la nunti.


sus
0723626007
Digi 0770682759
contact