facebook vimeo
Guru Shoots

Fotografi Cameramani

Intrebari frecvente

Câte ore se filmează ?
Sunt adversarul filmărilor lungi şi inexpresive. La mine, o nuntă încape în 3, maxim 4 ore de material filmat. Ideal ar fi 2... Ce trece peste 2 ore devine plictisitor. Iată, in linii mari, cam care este structura filmării unei nunţi:
- 10 min: ambianţă la domiciliul mirelui
- 10 min: mirele merge după naşi apoi la mireasă
- 15 min: gătitul miresei, iertăciune, hora, etc...
- 15 min: cununie civilă
- 40 min: cununie religioasă
---------------------------------------------------------------
1 h 30 min în total până aici. Restul de o oră şi jumătate sau două sunt alocate petrecerii cu toate elementele: intrarea ospatărilor, artificii, salutarea invitaţilor, furatul miresei, dans, dezgătitul miresei, etc...
La petrecere se filmează în funcţie de gradul de animaţi. Sunt nunţi la care lumea e mai liniştită, stă la masă, discută. Nu prea ai ce filma aici, deci filmarea va fi mai scurtă. Sunt însă şi nunţi la care se strânge gaşca de prieteni din copilărie şi se lasă cu strigături, cu animaţie la maxim şi, în această situaţie, ai ce filma deci se justifică o filmare mai lungă.
În viata unui om se adună multe evenimente: cumetrii, aniversări, călatorii, etc... Ce se intamplă dacă veţi filma ore în şir la fiecare eveniment ? Veţi deţine o videotecă pe care nu veţi mai avea posibilitatea să o întreţineţi şi să o vizionaţi. Cu alte cuvinte, învestiţi timp şi bani în ceva inutil. Un eveniment trebuie să beneficieze de o reprezentare video cât mai scurtă, concisă şi de calitate.
Unii clienţi îmi spun, uneori, ceva de genul: "În aceiaşi bani unii dau mai multe ore de material.". Da, ştiu acest lucru însă nu am să înţeleg niciodată la ce este bun să filmezi ore în şir de lume învârtindu-se la nesfârşit în horă. Filmările de tip "cameră de supraveghere" nu-şi au rostul şi, sincer, când un client îmi cere filmări lungi şi fără rost prefer să-l resping. Nu de alta dar mai vede careva filmarea şi mă fac de râs.

Ne daţi materialul brut ?
"Ce doamne iartă-mă faceţi cu el ?" La mine, dintr-o oră de material filmat cad la montaj cam 2-3 minute care includ elemente reziduale fireşti: o mişcare mai nefirească, un capăt de secvenţă prea lung, un cadru neinspirat ori greşit din punct de vedere tehnic, sau poate, pur şi simplu, uit camera pornită şi-mi filmez papucii mergând... Tot omu' o mai păţeşte... Deci la o nuntă cam 10, maxim 15 minute de "gunoi video" cad la montaj. Vă ajută cu ceva acest gunoi ? Sincer nu cred. E ca şi cum ai merge la restaurant şi ai cere ospătarului cojile de la cartofii prăjiţi... Daca totusi, din motive pe care numai dvs. si Dumnezeu din Cer le cunoasteti, ok, fie... dar costurile ocazionate de livrarea materialului brut cad in sarcina dvs...

Pentru orice alta intrebare va stau la dispozitie...

Intrebari frecvente

Cine va filma, cine va face montajul ?
Subsemnatul, Claudiu Stefanescu, titularul acestui site voi filma si voi monta materialul. Nu trimit pe nimeni in locul meu sa filmeze, nu dau nimanui materialul sa monteze - eu fac totul cap-coada. Nu iau decat un singur eveniment pe zi, iar in acea zi/noapte, ma ocup de un singur eveniment. Nu am alte echipe de filmatori-pozatori pe care sa le trimit "la produs".
De ce am precizat aceste lucruri? Pt. ca oamenilor le e teama, stiind ce au patit altii: s-au dus la firme care "produc" nunti pe banda rulanta dar de la care au vazut cateva rezultate multumitoare insa... ghinion... in ziua nuntii lor le-a fost repartizata echipa cea mai slaba si neexperimentata iar rezultatul a fost jalnic insa la un pret de echipa buna.

In cat timp primim filmarea?
O luna, maxim doua. La o nunta se lucreaza mult, secventa cu secventa, se aplica filtre, corectii, se fac vizionari de control si toate acestea dureaza. Lucrurile bune nu se fac la norma, nu in viteza...

Ce se intamplă daca vi se defecteaza camera ? Raman fara filmarea evenimentului?
Camera video este noua. La mine o camera "isi face serviciul" cam 3 ani dupa care "o marit" ia cumpar alta cu performante superioare. Pentru orice eventualitate, exista "planul B" care consta intr-un DSLR - Nilon D800 cu toate accesoriile necesare.

Pentru orice alta intrebare va stau la dispozitie...

sus
0723626007
Digi 0770682759
contact